Referentie De Kring – Tongerloo

3D lichtvisualisatie

3D lichtvisualisatie

Schouwburg de Kring in de gemeente Roosendaal  is in 2016 verbouwd. Wij zijn bijzonder trots, dat Floris Breuers namens Led Up, voor zowel het museum, als de stads schouwburg het lichtplan  heeft mogen maken.

Voor delen van het museum, als de nieuwe verbinding tussen het museum en de nieuwe foyer heeft Led Up het voorstel geschreven en is dit ook uitgevoerd. Aan de hand van verschillende visualisaties en lux-berekeningen heeft Led Up er alles aan gedaan, om het voor de klant inzichtelijk te maken en dat de verlichting volledig voldoet, aan de wensen van de diverse gebruikers.

Door het hoge plafond, grote hoeveelheid glaswerk en donkere materialen, hebben we gekozen voor armaturen met een 60graden bundel. Hierdoor komt het licht zo goed mogelijk “beneden” en gaan we zo efficiënt mogelijk om met de lichtopbrengst en stroomopbrengst.

De LedLuks armaturen zijn gependeld, deze geven zowel direct, als indirect licht waardoor de mooie hoogte van de foyer intact blijft. Doordat het plafond op deze wijze ook verlicht wordt, geeft dit een ruimtelijk gevoel.

Ook hebben we gebruik gemaakt van richtbare COB spots, Hierdoor is oa de toegang naar de Corridor extra uitgelicht.

In de corridor hebben we onder andere gependelde 3-fase rails gebruikt met richtbare spots. Deze spots zijn uitstekend om kunst uit te lichten door de hoge kleurechtheid (CRI>90). Daarnaast is een van de voordelen van LED dat er geen infrarood en ultraviolet aanwezig is. Geen verkleuring door de verlichting dus!

img_4477-medium

LedLuks EOS Circular